A piskóta alaphoz:
A krémhez:
- 0.5 l tej
- 2 púpozott ek finomliszt
- 1 púpozott ek étkezési keményítő
- 4 ek cukor (kristály)
- 2 db tojás
- 100 g fehér csokoládé
- 250 g mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
A rétegzéshez:
- 30 dkg eper (vagy málna, banán, más fehér csokoládéval harmonizáló gyümölcs))
elkészítés:
- Elkészítjük a diós piskóta tortaalapot, amit a szeletelés előtt majd rendesen hagyjunk kihűlni. (Ehhez a tojásokat 1-2 órával a sütés előtt kivesszük a hűtőből.)
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval lágy habbá, majd a porcukrot is hozzáadva kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadva óvatosan belekeverjük a tojássárgákat.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és a dióval, majd ezt is a tojáshabhoz adjuk, összeforgatjuk, vigyázva, hogy a levegő ne illanjon el a masszából.
- Kivajazott, sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a formából, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
- Közben elkészítjük a krémet: Egy lábasban kézi habverővel összekeverjük a tejet, tojásokat, lisztet, keményítőt, cukrot és vaníliás cukrot.
- Folyamatosan kevergetve felforraljuk, ezután lehúzva a tűzről belekeverjük az apróra tördelt fehér csokoládét, elkeverjük míg szépen elolvad. Majd az egészet hagyjuk langyosra hűlni (közben néha-néha belekeverünk a bőrösödés elkerülése miatt). Miután kihűlt, hozzáadjuk a mascarpone-t is és simára keverjük.
- Miután a krémünk és a piskótalapunk is szépen kihűlt, összeállítjuk a tortát.
- Ehhez a piskótát 3 szeletre vágjuk. Az első, majd utána a második szintet is először szeletelt eperrel fedjük le, majd lekenjük a fehér csokoládés krém egy-egy harmadával, végül a felső piskótaszeletet felhelyezve a tortát beborítjuk a megmaradt egyharmad krémmel.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 26 cm
alapanyagok
receptjellemzők
konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: valentin-nap
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: valentin-nap
Link: http://www.nosalty.hu/recept/buvolj-el-torta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése